Välitön ja viivästynyt allergia

Immunoglobuliineja tunnetaan viisi eri päätyyppiä: IgA, IgD, IgM, IgE ja IgG. Välitön allergia aiheutuu IgE -päätyypin vasta-ainetasojen noususta oireita aiheuttavalle allergeenille. Viivästynyt allergia aiheutuu puolestaan IgG -päätyypin vasta-ainetasojen noususta.

Siedättääkö, vaiko eikö, siinäpä kysymys!

Kokemus on osoittanut, että useita allergioita voidaan hoitaa ja lievittää siedättämällä. Tällöin on kyseessä IgE -vasta-ainetyypin aiheuttama välitön allergiareaktio. IgE -vasta-ainetasot voivat alentua oireita aiheuttamattomalle tasolle, kun elimistöä altistetaan toistuvasti pienillä allergeenimäärillä. Vaikeissa, hengenvaarallisissakin allergioissa siedätyshoidot voivat olla perusteltuja, mutta ne on toteutettava asiaan perehtyneen lääkärin ja terveydenhoitoammattilaisten toimesta ja valvonnassa.

IgG -vasta-ainetyypin aiheuttamat viivästyneet allergiat eivät lievity siedättämällä tai altistusta jatkamalla. Viivästyneissä reaktioissa oireet voivat olla hyvin monenlaisia ja ne voivat ilmaantua vasta tuntien, jopa päivien kuluttua altistuksesta.

Altistuksen jatkuminen häiriinnyttää aineenvaihdunnan ja soluenergiantuotannon sekä kasvattaa merkittävästi vakavienkin sairauksien puhkeamisen riskiä.

Erilaiset, tavanomaisissa lääketieteellisissä tutkimuksissa selvittämättömiksi jäävät ruoka-aineallergiat ja sisäilmaongelmia aiheuttavat sieni-, home- ja hiivaitiö- sekä muut mikrobiherkkyydet aiheutuvat usein juuri IgG -vasta-ainetasojen noususta, mitä Suomessa ei riittävän asiantuntemuksen puuttuessa käytännössä lainkaan tutkita.

Kokemuksen myötä on havaittu IgE- ja IgG -vasta-aineiden aiheuttamien ongelmien välillä selviä yhteyksiä. IgG -tyypin allergeenien eliminaatio on nopeasti lievittänyt IgE -päätyypin aiheuttamia välittömiä allergiareaktioita, jopa hävittäen ne kokonaan.

Ne ruoka-aineet sekä muut altisteet, joille IgG -päätyypin vasta-ainetasot ovat koholla, tulee eliminoida elinympäristöstä ja ruokavaliosta mahdollisimman täydellisesti. Mikäli vasta-ainetason nousu on voimakas, on kyseisen altisteen eliminaatio todennäköisesti oltava elinikäinen. Lievemmissä vasta-ainetasojen nousuissa kyseinen elintarvike on joissain tapauksissa mahdollista palauttaa käyttöön muutaman kuukauden - vuoden täydellisen eliminaation jälkeen.

Tällöin käyttöön palautettua elintarviketta voidaan käyttää vain satunnaisesti pieninä määrinä vasta-ainetasojen uudelleennousun ehkäisemiseksi.

Mikäli IgG -päätyypin mukaisia allergisoivia elintarvikkeita tai muita altisteita ei eliminoida käytöstä, on seurauksena monessa tapauksessa hankalia sairaudentiloja ja autoimmuunitauteja.

Role™ -ravinto-ohjelma

Muokattu 11.11.2015 22:52
covid-19 covid corona korona testi testaus infektio vasta-ainetesti IgM IgG Suomen Terveysinstituutti Mikaela Niskanen Biomekaaninen Syväkäsittely® Jyväskylä allergia ajanvaraus BPPV homealtistus immunoglobuliini IgA IgD IgM IgE IgG kaarikäytävähäiriö kehon happamuus krooninen lihasjännitys lapsettomuus Life Detox -kuonanpoisto migreeni päänsärky ravintoaine ravintoainepuutos ravitsemusneuvonta Role™ -ravinto-ohjelma terveys terveysneuvonta välitön allergia viivästynyt allergia vasta-aine vasta-ainetaso yksityissairaanhoitaja vastaanotto